Dorsz na ostro.doc

(20 KB) Pobierz
Dorsz na ostro

Dorsz na ostro

Składniki: 50 dag filetów z dorsza, 3 łyżki oleju, 6 pomidorów, 3 cebule, 1-2 ząbki czosnku, szczypta Imbiru, kawałek ostrej papryki, płaska łyżka przyprawy "Jarzynka", sól do smaku.

Filety, jeśli mrożone rozmrozić, obtoczyć w mące. Cebulę oczyścić, posiekać, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, wyrzucić ziarnka. Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, obrumienić na nim filety. Wrzucić pokrojoną cebulę, jeszcze chwilę smażyć. Teraz wrzucić pomidory, czosnek, ostrą paprykę, imbir i przyprawę. Posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu ppcw. Podawać z ziemniakami

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin