The_Cook_the_Thief_His_Wife__Her_Lover.txt

(63 KB) Pobierz
{3320}{3377}No chod� tu. Mews!
{3498}{3615}Chod� chod�. Otw�rz buzi�.
{3617}{3685}Naucz si� docenia� jedzenie.
{3687}{3819}W por�wnaniu z tym, co podajesz|w tej twojej ma�ej brudnej sto��wce,
{3821}{3905}- to trzygwiazdkowa kolacja.
{3929}{4004}Musisz pozna� zasady.
{4006}{4098}Ja chc� je�� i pi� bardzo dobrze,|a to kosztuje.
{4101}{4168}Czy s�ysza�e� kiedy�|o kurczaku a la reine Marie
{4170}{4221}albo ostrygach w sosie mornay
{4223}{4282}albo �abich udkach Parisienne?
{4285}{4334}nie. Jasne, �e nie.
{4336}{4410}Zdejmuj te gacie! Zdejmuj te gacie.
{4609}{4675}Ojejku jejku jejku.
{4677}{4761}Tata nie nauczy� ci� podciera�|sobie ty�ka? Co?
{4764}{4815}Albert! Zostaw go.
{4817}{4885}- Chod�my zje��.|- O... chod�my.
{4887}{5000}Zanim zjemy, Georgino,|trzeba nakarmi� i napoi� zwierz�ta.
{5022}{5110}Roy! To moja �ona, Georgina Spica.
{5112}{5171}Ma z�ote serce serce i takie samo cia�o.
{5174}{5287}Ja jestem Albert Spica i mam serce ze z�ota,|a tyle samo pieni�dzy.
{5290}{5422}A ty jeste� Roy, kt�ry nie ma absolutnie nic,|Z wyj�tkiem tego, co mi zawdzi�czasz.
{5424}{5562}Zosta�e� poni�ony przed kobiet�,|zosta�e� poni�ony przed nami.
{5564}{5658}Georgina, b�d� tak szybko,|jak pewnie b�d� m�g�.
{5661}{5770}A... ty, id� i przynie� mi troch� gor�cej wody!|I r�cznik i myd�o.
{5773}{5825}Teraz...
{5828}{5890}Taa...
{5893}{5984}Teraz po dobrym posi�ku|zas�u�y�e� na dobrego drinka.
{5987}{6065}A teraz, na przysz�o��|- p�a� kiedy ci� poprosz�.
{6068}{6142}- Nie, nie...|- Albo nast�pnym razem ka�� ci zje�� w�asne g�wno.
{6145}{6219}Po wyci�ni�ciu go z twojego fiuta,|jak pasty do z�b�w.
{6222}{6341}Nie, zostaw tak, Spangler.|Cor blimey, tu jest pani.
{6344}{6434}Ona nie chcia�aby na to patrze�.
{6511}{6586}Wystarczy. Dzi�kuj� bardzo. �adnie, czysto...
{6589}{6647}Daj mi ten r�cznik
{6650}{6703}Daj mi to. Taa.
{6706}{6837}Nigdy nie lubi�em tej chi�szczyzny|a patrz�c na ciebie, jeszcze mniej.
{6890}{6947}Dobrze ch�opcy!
{6950}{7031}Musimy zrobi� niespodziank� Richardowi|na nasz jubileusz.
{7034}{7085}Przynie� litery.
{7110}{7222}Georgie, masz popi� na cyckach.|Je�li ubierasz si� na czarno, nie pal.
{7224}{7308}- Wygl�dasz jak dziwka w czerni.|- To granat.
{7310}{7398}To czer�. I nie pal. To ohydne dla kobiety.
{7400}{7454}Nikt przed jedzeniem nie pali.
{7456}{7555}To rujnuje ci smak, parzy j�zyk|i �mierdz� ci od tego szczochy.
{7557}{7615}- Bzdury.|- To nie g�upie bzdury.
{7642}{7723}W�cha�em klopa po tym,|jak tam la�a�.
{7725}{7796}Kiedy ty si� nauczysz, m�dralo?
{8032}{8124}Chod�cie, pospieszcie si� ch�opcy.
{9421}{9470}Gdzie jest Richard?
{9472}{9554}- Skubie.|- Skubie, e? Richard!
{9581}{9651}Gdzie jeste�?|Do�� tego skubania. Gdzie jeste�?
{9653}{9722}A to co? A-S-P...
{9724}{9834}To nonsens. Przeliteruj to, na lito�� bosk�.
{9861}{9949}Jasna cholera. Richard! Rich... A!
{9951}{10016}Tu jeste�. Teraz...
{10018}{10095}Zostaw to, chod� i zobacz|co dla ciebie mam.
{10097}{10184}Przynios�em ci prezent.|To nasz jubileusz.
{10186}{10273}Trzy miesi�ce wzajemnego zrozumienia,|co, Richard?
{10275}{10407}Trzy miesi�ce odk�d zosta�e� moim|ulubionym restauratorem.
{10459}{10544}Mr. Spica, to jest kaczka.
{10546}{10605}Kaczki rodz� si� z pi�rami.
{10607}{10670}Ale to jest pana obiad, Mr Spica.
{10672}{10798}Je�li pan chce �eby zosta�a z pi�rami,|mo�emy j� tak poda�,
{10800}{10897}Ale my�l�, �e lepiej je usun��.
{10899}{10951}Canard en ses plumes torche.
{10991}{11046}Mitchel, ty o�le.
{11048}{11108}Richard, chod� zobacz, no chod�.
{11110}{11187}Prosz�, b�agam ci�. Ha! Chod�.
{11240}{11343}Georgina, ile razy ci m�wi�em?|Nie pali� w kuchni.
{11345}{11462}- Mitchel, rusz tu ty�ek, szybko.
{11464}{11594}Teraz, Richard, to jest twoje...|no, nasze nowe logo.
{11869}{11922}O Bo�e!
{11979}{12029}Richard.
{12059}{12137}- W restauracji jest ciemno.|- Tak, Phillipie.
{12139}{12246}Dzi�ki hojno�ci pana Spica,|wsz�dzie jest ciemno.
{12329}{12419}Nie ma pr�du, nie ma �wiat�a.
{12446}{12572}- My�la� pan o zimnym bufecie dzi� wieczorem?|- Ale ja nie chc� zimnego bufetu.
{12574}{12717}- Pat� d'alouettes w sosie z cykorii.|- Pat� d'alouettes w sosie z cykorii.
{12744}{12837}- Terrine de caneton.|- Terrine de canton.
{12839}{12981}- Indyk na zimno z cytryn� i bazyli�.|- Indyk na zimno z cytryn� i bazyli�.
{13008}{13057}Anchovies w occie czosnkowym.
{13059}{13155}Nie musi by� zimny,|macie tu gaz, do cholery!
{13216}{13306}Jej ty�ek jest|jak dwa dojrza�e arbuzy w worku.
{13308}{13385}Kurczak na zimno, pat� d'alouettes,
{13437}{13528}salade de langoustine,|g�teau de carottes et Gruy�re...
{13530}{13652}Ty. Ty im zr�b elektryk�, Mitchel.|Napraw to albo ...
{13654}{13703}...nie dostaniesz je��.
{13705}{13754}Nie dostaniesz je��.
{13823}{13887}M�wi�em ci nie pal.
{13922}{13997}Powinienem si� chyba nie rusza�, Mr. Spica.|Bo kto wie?
{13999}{14083}Jeszcze co� zepsuj�,|albo w�o�� pana jedzenie do czego�.
{14085}{14204}A wi�c, gor�cy posi�ek dzi� wieczorem.|Co� specjalnego, prosz�. Mo�e...
{14206}{14307}e... les oh d'oeuvres, albo, g�teau au poivres,
{14309}{14430}albo, terrine et fillet lamb et poison au er, poi, poi...
{14432}{14517}- To ''poisson''.|- Co powiedzia�a�, Georgie?
{14519}{14576}Co powiedzia�a�? Co powiedzia�a�?
{14601}{14650}Poisson.
{14784}{14903}- No, panie Spica, mam nadziej�, �e jest pan g�odny.|- Zawsze. Idziemy, ch�opcy.
{15046}{15167}No ju�, Georgie, id� tam,|zadrzyj kieck� i zagrzej mi siedzenie.
{15255}{15335}No to jak my�lisz, he? Co zrobisz...?
{15474}{15565}Je�li po�wi�ca pan tyle pieni�dzy|na jedzenie, Mr. Spica,
{15567}{15637}ile wydaje na dekoracje,
{15689}{15800}pa�skie poczucie smaku musi wzrosn��.
{15865}{15974}Tylko nie przesad� z bezczelno�ci�, kuchto.|Zale�ysz ode mnie, nie zapominaj.
{15976}{16076}Beze mnie, ty, obcokrajowiec,|nie utrzyma�by� si� tu zbyt d�ugo.
{16078}{16138}Popatrz, co mam dla ciebie.
{16140}{16231}Dwie ci�ar�wki pe�ne dobrych rzeczy,|wystarczy do twojej kuchni.
{16233}{16314}- l nie dotkn��bym tego.|- A czemu� to nie?
{16316}{16419}Nalegam, �ebym sam kupowa� jedzenie, Mr Spica.
{16421}{16497}Wtedy mog� by� pewien jego jako�ci.
{16499}{16587}Ja tutaj reprezentuj� jako��,|moje nazwisko jest z tego znane.
{16614}{16701}Zapewniam jako�� i protekcj�.
{16703}{16814}Protekcj� przed czym,|zastanawiam si�, Mr Spica? I kim?
{16816}{16927}Protekcj� przed nadmiernym|temperamentem moich ludzi.
{16957}{17051}Przed nag�ym zatruciem pokarmowym.
{17068}{17173}Przed szczurami. Przed inspektorami Sanepidu.
{17175}{17284}Je�li jest pan g�odny dzisiaj,|to b�dzie pan musia� poczeka�.
{17311}{17410}Niech pan zapnie trzeci guzik|pa�skiej drogiej marynarki, Mr. Spica.
{17431}{17577}Poczuje si� pan mniej|pusty w �rodku, Mr. Spica.
{17579}{17635}Nie mo�esz kaza� mi czeka�.
{21041}{21114}Nie, tak si� tego nie je! Poka�� ci.
{21117}{21218}Wyobra� sobie, �e ssiesz|drobne paluszki pewnej pani albo ...
{21221}{21355}Nie, nigdy tak blisko nie b�dziesz z kobiet�.|Kto by chcia� si� do ciebie zbli�y�?
{21358}{21462}- Nie interesowa�yby mnie jej palce.|- Spodziewa�em si�, �e to powiesz.
{21465}{21565}Ty by� tylko wpycha� to i wypycha�|I wytrzyj sobie marynark�.
{21568}{21638}Popatrz na swoj� marynark�,|jak �wi�ska zagroda.
{21640}{21716}I m�g�by� sobie wyczy�ci� paznokcie. Poka�.
{21739}{21855}Czemu ja nie mog� mie� odrobiny pieprzonej|jako�ci ko�o siebie?
{21857}{21963}Od teraz ka�dy nieodpowiednio ubrany|do kolacji zap�aci za to.
{21965}{22057}Ju� ja was naucz�.|Georgina wam to przepisze.
{22075}{22200}''Uwagi Dla Gourmets''. To po francusku|dla smakoszy, nie, kuchto?
{22202}{22303}- Gourmets nie bekaj�.|- Przeciwnie, przeciwnie. Robi� to.
{22305}{22378}To pokazuje, �e cieszysz si� posi�kiem.
{22380}{22479}Nie palcami, Spangler!|To zrozumiesz -
{22481}{22567}je�� r�kami to jak chodzi�|po ulicy w�asnych na r�kach.
{22569}{22643}Kaza�e� Mewsowi je�� seler palcami.
{22670}{22774}To co innego, durniu.|I to jest szparag, nie seler.
{22776}{22920}Co za sens topi� tysi�ce w restauracj�,|skoro nie chcesz je�� poprawnie?
{22922}{23014}- Powiedz im, Georgina.|- Co im powiedzie�?
{23016}{23130}Po prostu kopiujcie Georgin�. Ona wie jak.|Cory, daj tutaj Richarda.
{23132}{23243}Chc� �eby moje logo by�o przymocowane|i daj je na t� �cian� nad drzwiami kuchni.
{23245}{23354}Gdyby Richard wi�cej my�la� o sloganach,|robi�by wi�ksza kas�, nie?
{23378}{23432}- To miejsce jest za ciemne.
{23434}{23526}M�g�by przemalowa�. Z�oto, potrzeba wi�cej z�otego.
{23553}{23613}Mo�e z�oto i niebieski?
{23635}{23738}Co my�lisz, Henry?|10,000 powinno wystarczy� - zajmie 2 miesi�ce.
{23740}{23832}Powiniene� tam wej��.|Ceny kuchty s� wyj�te z r�kawa.
{23853}{23960}Ma g�ow� w chmurach. Dobry kucharz.|Doskona�y kucharz!
{23962}{24077}Tylko do wszystkiego daje grzyby.|Henry, od�� tego papierosa.
{24079}{24156}Przeszkadza ci, �e jem kiedy palisz?
{24158}{24264}Gordon �mi� papierosy przy jedzeniu -|spali� sobie gard�o.
{24266}{24362}Mitchel, ty masz.|I nie chowaj go w spodnie.
{24400}{24530}Nie k�ad� sk�rki od pomara�czy na brzegu|talerza, po�o�ysz to oberwiesz!
{24532}{24666}Jak wam si� wydaje - co to jest|- m�dry kucharz uk�ada niedbale rzeczy ze sob�
{24718}{24805}jak kaczk� i pomara�cze,|jak brzoskwinie i szynk�.
{24832}{24881}To si� nazywa artyzm.
{24883}{24985}Jestem artyst� w tym, jak kombinuj�|m�j biznes i moje przyjemno�ci.
{24987}{25045}Pieni�dze to m�j biznes,|jedzenie to przyjemno��.
{25047}{25151}Georgie to te� moja przyjemno��,|w bardziej prywatnym tego s�owa znaczeniu
{25153}{25245}ni� zapychanie g�by i kiszek.
{25272}{25323}Przyjemno�ci s� powi�zane,
{25325}{25461}Np. �akome k�ski i du�e k�sy|brzmi� podobnie,
{25482}{25593}co ma pokaza�, jak jedzenie|i seks s� ze sob� powi�zane.
{25595}{25692}�akome k�ski Georgie|s� �adnie powi�zane, nie?
{25694}{25769}Specjalnie, kiedy zwraca|na mnie uwag�. Georgie.
{25812}{25940}Daj tu Phillipa! Chc�, �eby� zrobi�a do domu|serwetki, Georgina. Niech ci� Adele ...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin