{3320}{3377}No chod� tu. Mews! {3498}{3615}Chod� chod�. Otw�rz buzi�. {3617}{3685}Naucz si� docenia� jedzenie. {3687}{3819}W por�wnaniu z tym, co podajesz|w tej twojej ma�ej brudnej sto��wce, {3821}{3905}- to trzygwiazdkowa kolacja. {3929}{4004}Musisz pozna� zasady. {4006}{4098}Ja chc� je�� i pi� bardzo dobrze,|a to kosztuje. {4101}{4168}Czy s�ysza�e� kiedy�|o kurczaku a la reine Marie {4170}{4221}albo ostrygach w sosie mornay {4223}{4282}albo �abich udkach Parisienne? {4285}{4334}nie. Jasne, �e nie. {4336}{4410}Zdejmuj te gacie! Zdejmuj te gacie. {4609}{4675}Ojejku jejku jejku. {4677}{4761}Tata nie nauczy� ci� podciera�|sobie ty�ka? Co? {4764}{4815}Albert! Zostaw go. {4817}{4885}- Chod�my zje��.|- O... chod�my. {4887}{5000}Zanim zjemy, Georgino,|trzeba nakarmi� i napoi� zwierz�ta. {5022}{5110}Roy! To moja �ona, Georgina Spica. {5112}{5171}Ma z�ote serce serce i takie samo cia�o. {5174}{5287}Ja jestem Albert Spica i mam serce ze z�ota,|a tyle samo pieni�dzy. {5290}{5422}A ty jeste� Roy, kt�ry nie ma absolutnie nic,|Z wyj�tkiem tego, co mi zawdzi�czasz. {5424}{5562}Zosta�e� poni�ony przed kobiet�,|zosta�e� poni�ony przed nami. {5564}{5658}Georgina, b�d� tak szybko,|jak pewnie b�d� m�g�. {5661}{5770}A... ty, id� i przynie� mi troch� gor�cej wody!|I r�cznik i myd�o. {5773}{5825}Teraz... {5828}{5890}Taa... {5893}{5984}Teraz po dobrym posi�ku|zas�u�y�e� na dobrego drinka. {5987}{6065}A teraz, na przysz�o��|- p�a� kiedy ci� poprosz�. {6068}{6142}- Nie, nie...|- Albo nast�pnym razem ka�� ci zje�� w�asne g�wno. {6145}{6219}Po wyci�ni�ciu go z twojego fiuta,|jak pasty do z�b�w. {6222}{6341}Nie, zostaw tak, Spangler.|Cor blimey, tu jest pani. {6344}{6434}Ona nie chcia�aby na to patrze�. {6511}{6586}Wystarczy. Dzi�kuj� bardzo. �adnie, czysto... {6589}{6647}Daj mi ten r�cznik {6650}{6703}Daj mi to. Taa. {6706}{6837}Nigdy nie lubi�em tej chi�szczyzny|a patrz�c na ciebie, jeszcze mniej. {6890}{6947}Dobrze ch�opcy! {6950}{7031}Musimy zrobi� niespodziank� Richardowi|na nasz jubileusz. {7034}{7085}Przynie� litery. {7110}{7222}Georgie, masz popi� na cyckach.|Je�li ubierasz si� na czarno, nie pal. {7224}{7308}- Wygl�dasz jak dziwka w czerni.|- To granat. {7310}{7398}To czer�. I nie pal. To ohydne dla kobiety. {7400}{7454}Nikt przed jedzeniem nie pali. {7456}{7555}To rujnuje ci smak, parzy j�zyk|i �mierdz� ci od tego szczochy. {7557}{7615}- Bzdury.|- To nie g�upie bzdury. {7642}{7723}W�cha�em klopa po tym,|jak tam la�a�. {7725}{7796}Kiedy ty si� nauczysz, m�dralo? {8032}{8124}Chod�cie, pospieszcie si� ch�opcy. {9421}{9470}Gdzie jest Richard? {9472}{9554}- Skubie.|- Skubie, e? Richard! {9581}{9651}Gdzie jeste�?|Do�� tego skubania. Gdzie jeste�? {9653}{9722}A to co? A-S-P... {9724}{9834}To nonsens. Przeliteruj to, na lito�� bosk�. {9861}{9949}Jasna cholera. Richard! Rich... A! {9951}{10016}Tu jeste�. Teraz... {10018}{10095}Zostaw to, chod� i zobacz|co dla ciebie mam. {10097}{10184}Przynios�em ci prezent.|To nasz jubileusz. {10186}{10273}Trzy miesi�ce wzajemnego zrozumienia,|co, Richard? {10275}{10407}Trzy miesi�ce odk�d zosta�e� moim|ulubionym restauratorem. {10459}{10544}Mr. Spica, to jest kaczka. {10546}{10605}Kaczki rodz� si� z pi�rami. {10607}{10670}Ale to jest pana obiad, Mr Spica. {10672}{10798}Je�li pan chce �eby zosta�a z pi�rami,|mo�emy j� tak poda�, {10800}{10897}Ale my�l�, �e lepiej je usun��. {10899}{10951}Canard en ses plumes torche. {10991}{11046}Mitchel, ty o�le. {11048}{11108}Richard, chod� zobacz, no chod�. {11110}{11187}Prosz�, b�agam ci�. Ha! Chod�. {11240}{11343}Georgina, ile razy ci m�wi�em?|Nie pali� w kuchni. {11345}{11462}- Mitchel, rusz tu ty�ek, szybko. {11464}{11594}Teraz, Richard, to jest twoje...|no, nasze nowe logo. {11869}{11922}O Bo�e! {11979}{12029}Richard. {12059}{12137}- W restauracji jest ciemno.|- Tak, Phillipie. {12139}{12246}Dzi�ki hojno�ci pana Spica,|wsz�dzie jest ciemno. {12329}{12419}Nie ma pr�du, nie ma �wiat�a. {12446}{12572}- My�la� pan o zimnym bufecie dzi� wieczorem?|- Ale ja nie chc� zimnego bufetu. {12574}{12717}- Pat� d'alouettes w sosie z cykorii.|- Pat� d'alouettes w sosie z cykorii. {12744}{12837}- Terrine de caneton.|- Terrine de canton. {12839}{12981}- Indyk na zimno z cytryn� i bazyli�.|- Indyk na zimno z cytryn� i bazyli�. {13008}{13057}Anchovies w occie czosnkowym. {13059}{13155}Nie musi by� zimny,|macie tu gaz, do cholery! {13216}{13306}Jej ty�ek jest|jak dwa dojrza�e arbuzy w worku. {13308}{13385}Kurczak na zimno, pat� d'alouettes, {13437}{13528}salade de langoustine,|g�teau de carottes et Gruy�re... {13530}{13652}Ty. Ty im zr�b elektryk�, Mitchel.|Napraw to albo ... {13654}{13703}...nie dostaniesz je��. {13705}{13754}Nie dostaniesz je��. {13823}{13887}M�wi�em ci nie pal. {13922}{13997}Powinienem si� chyba nie rusza�, Mr. Spica.|Bo kto wie? {13999}{14083}Jeszcze co� zepsuj�,|albo w�o�� pana jedzenie do czego�. {14085}{14204}A wi�c, gor�cy posi�ek dzi� wieczorem.|Co� specjalnego, prosz�. Mo�e... {14206}{14307}e... les oh d'oeuvres, albo, g�teau au poivres, {14309}{14430}albo, terrine et fillet lamb et poison au er, poi, poi... {14432}{14517}- To ''poisson''.|- Co powiedzia�a�, Georgie? {14519}{14576}Co powiedzia�a�? Co powiedzia�a�? {14601}{14650}Poisson. {14784}{14903}- No, panie Spica, mam nadziej�, �e jest pan g�odny.|- Zawsze. Idziemy, ch�opcy. {15046}{15167}No ju�, Georgie, id� tam,|zadrzyj kieck� i zagrzej mi siedzenie. {15255}{15335}No to jak my�lisz, he? Co zrobisz...? {15474}{15565}Je�li po�wi�ca pan tyle pieni�dzy|na jedzenie, Mr. Spica, {15567}{15637}ile wydaje na dekoracje, {15689}{15800}pa�skie poczucie smaku musi wzrosn��. {15865}{15974}Tylko nie przesad� z bezczelno�ci�, kuchto.|Zale�ysz ode mnie, nie zapominaj. {15976}{16076}Beze mnie, ty, obcokrajowiec,|nie utrzyma�by� si� tu zbyt d�ugo. {16078}{16138}Popatrz, co mam dla ciebie. {16140}{16231}Dwie ci�ar�wki pe�ne dobrych rzeczy,|wystarczy do twojej kuchni. {16233}{16314}- l nie dotkn��bym tego.|- A czemu� to nie? {16316}{16419}Nalegam, �ebym sam kupowa� jedzenie, Mr Spica. {16421}{16497}Wtedy mog� by� pewien jego jako�ci. {16499}{16587}Ja tutaj reprezentuj� jako��,|moje nazwisko jest z tego znane. {16614}{16701}Zapewniam jako�� i protekcj�. {16703}{16814}Protekcj� przed czym,|zastanawiam si�, Mr Spica? I kim? {16816}{16927}Protekcj� przed nadmiernym|temperamentem moich ludzi. {16957}{17051}Przed nag�ym zatruciem pokarmowym. {17068}{17173}Przed szczurami. Przed inspektorami Sanepidu. {17175}{17284}Je�li jest pan g�odny dzisiaj,|to b�dzie pan musia� poczeka�. {17311}{17410}Niech pan zapnie trzeci guzik|pa�skiej drogiej marynarki, Mr. Spica. {17431}{17577}Poczuje si� pan mniej|pusty w �rodku, Mr. Spica. {17579}{17635}Nie mo�esz kaza� mi czeka�. {21041}{21114}Nie, tak si� tego nie je! Poka�� ci. {21117}{21218}Wyobra� sobie, �e ssiesz|drobne paluszki pewnej pani albo ... {21221}{21355}Nie, nigdy tak blisko nie b�dziesz z kobiet�.|Kto by chcia� si� do ciebie zbli�y�? {21358}{21462}- Nie interesowa�yby mnie jej palce.|- Spodziewa�em si�, �e to powiesz. {21465}{21565}Ty by� tylko wpycha� to i wypycha�|I wytrzyj sobie marynark�. {21568}{21638}Popatrz na swoj� marynark�,|jak �wi�ska zagroda. {21640}{21716}I m�g�by� sobie wyczy�ci� paznokcie. Poka�. {21739}{21855}Czemu ja nie mog� mie� odrobiny pieprzonej|jako�ci ko�o siebie? {21857}{21963}Od teraz ka�dy nieodpowiednio ubrany|do kolacji zap�aci za to. {21965}{22057}Ju� ja was naucz�.|Georgina wam to przepisze. {22075}{22200}''Uwagi Dla Gourmets''. To po francusku|dla smakoszy, nie, kuchto? {22202}{22303}- Gourmets nie bekaj�.|- Przeciwnie, przeciwnie. Robi� to. {22305}{22378}To pokazuje, �e cieszysz si� posi�kiem. {22380}{22479}Nie palcami, Spangler!|To zrozumiesz - {22481}{22567}je�� r�kami to jak chodzi�|po ulicy w�asnych na r�kach. {22569}{22643}Kaza�e� Mewsowi je�� seler palcami. {22670}{22774}To co innego, durniu.|I to jest szparag, nie seler. {22776}{22920}Co za sens topi� tysi�ce w restauracj�,|skoro nie chcesz je�� poprawnie? {22922}{23014}- Powiedz im, Georgina.|- Co im powiedzie�? {23016}{23130}Po prostu kopiujcie Georgin�. Ona wie jak.|Cory, daj tutaj Richarda. {23132}{23243}Chc� �eby moje logo by�o przymocowane|i daj je na t� �cian� nad drzwiami kuchni. {23245}{23354}Gdyby Richard wi�cej my�la� o sloganach,|robi�by wi�ksza kas�, nie? {23378}{23432}- To miejsce jest za ciemne. {23434}{23526}M�g�by przemalowa�. Z�oto, potrzeba wi�cej z�otego. {23553}{23613}Mo�e z�oto i niebieski? {23635}{23738}Co my�lisz, Henry?|10,000 powinno wystarczy� - zajmie 2 miesi�ce. {23740}{23832}Powiniene� tam wej��.|Ceny kuchty s� wyj�te z r�kawa. {23853}{23960}Ma g�ow� w chmurach. Dobry kucharz.|Doskona�y kucharz! {23962}{24077}Tylko do wszystkiego daje grzyby.|Henry, od�� tego papierosa. {24079}{24156}Przeszkadza ci, �e jem kiedy palisz? {24158}{24264}Gordon �mi� papierosy przy jedzeniu -|spali� sobie gard�o. {24266}{24362}Mitchel, ty masz.|I nie chowaj go w spodnie. {24400}{24530}Nie k�ad� sk�rki od pomara�czy na brzegu|talerza, po�o�ysz to oberwiesz! {24532}{24666}Jak wam si� wydaje - co to jest|- m�dry kucharz uk�ada niedbale rzeczy ze sob� {24718}{24805}jak kaczk� i pomara�cze,|jak brzoskwinie i szynk�. {24832}{24881}To si� nazywa artyzm. {24883}{24985}Jestem artyst� w tym, jak kombinuj�|m�j biznes i moje przyjemno�ci. {24987}{25045}Pieni�dze to m�j biznes,|jedzenie to przyjemno��. {25047}{25151}Georgie to te� moja przyjemno��,|w bardziej prywatnym tego s�owa znaczeniu {25153}{25245}ni� zapychanie g�by i kiszek. {25272}{25323}Przyjemno�ci s� powi�zane, {25325}{25461}Np. �akome k�ski i du�e k�sy|brzmi� podobnie, {25482}{25593}co ma pokaza�, jak jedzenie|i seks s� ze sob� powi�zane. {25595}{25692}�akome k�ski Georgie|s� �adnie powi�zane, nie? {25694}{25769}Specjalnie, kiedy zwraca|na mnie uwag�. Georgie. {25812}{25940}Daj tu Phillipa! Chc�, �eby� zrobi�a do domu|serwetki, Georgina. Niech ci� Adele ...
DIANALUNA