Sałatka z tuńczykiem i ryżem.pdf

(79 KB) Pobierz
Microsoft Word - Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Składniki:
- 1 lub 2 woreczki ryżu, (lub ugotowany makaron
zamiast ryżu.)
- 2 puszki tuńczyka w oleju ( może być w sosie
własnym)
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mniejsza cebula
- 5 jajek
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- natka pietruszki
Ryż ugotować do miękkości, jajka ugotować na twardo, cebulkę pokroić w drobną
kosteczkę.
Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy dodać do nich zimny ryż, pokrojone w
kosteczkę jajka i cebulkę,natkę pietruszki, doprawić do smaku pieprzem i solą
i wymieszać z majonezem. Przed podaniem schłodzić.
643899237.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin