Schab faszerowany w sosie śliwkowym.docx

(13 KB) Pobierz

Schab faszerowany w sosie śliwkowym
Tekst i foto: Uncle Ben's  Data publikacji:

 

Przepis na smaczne danie na codzienny obiad wymyślony przez członka naszego Klubu.

 

Porcje:   Koszt:   Trudność:   Czas: min. Kaloryczność:

 

http://kuchnia.o2.pl/_img/wyslij.gif  http://kuchnia.o2.pl/_img/do_druku.gif

 

http://adserver.o2.pl/mailing.php?cid=15617

Składniki:
schab bez kości
śliwki suszone
morele suszone
1 jabłko
sól, pieprz,papryka słodka i pikantna
olej do smażenia
sos Uncle Ben's Pikantna Śliwka z Bordeaux


Jak przyrządzić?
Suszone śliwki, morele i jabłko pokroić w kostkę. Schab naciąć w kieszeń. Włożyć w kieszeń pokrojone owoce. Mięso natrzeć solą, pieprzem i papryką. Opiec mięso na oleju na złoty kolor.Następnie dodać trochę wody i piec do miękkości ok godziny. Gdy mięso będzie miękkie pokroić na plastry. Przygotować sos Uncle Ben's i zmieszać z sosem z pieczenia mięsa.

Jak podawać?
Podawać z ryżem udekorowane kawałkami owoców.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin