Słonina wędzona 2.pdf
(
131 KB
)
Pobierz
349205971 UNPDF
1 Słonina – 5,0 kg
2 Sól – 0,30 kg
3. Pieprz – 0,01 kg
Słoninę pokrajad na protokąty o wymiarach 20 x 10-15 cm Grubod kawałków nie powinna byd
mniejza niż 2,5 cm Na dno naczynia naypad gruboziarnitej oli, na to układad połcie łoniny
natarte olą z pieprzem, wierzch zaypad także olą Przekładad łoninę co 5 dni Po 2 tygodniach
łoninę wyjąd, opłukad w zimnej, bieżącej wodzie, założyd pętelki ze zpagatu lub haki „-ki” Suzyd 4-
5 godzin i wędzid 3-5 dni zimnym dymem, aż nabierze barwy złotawej.
Produkt trwały
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadełał Maxell
Plik z chomika:
bobik77775
Inne pliki z tego folderu:
Baranina wędzona.pdf
(123 KB)
Kotlety baranie wędzone.pdf
(139 KB)
Ozór wołowy wędzony gotowany.pdf
(149 KB)
Ozór wołowy wędzony.pdf
(113 KB)
Podgardle wędzone.pdf
(447 KB)
Inne foldery tego chomika:
1929-2005 Zdzisław Beksiński
31 Tropiciele zbrodni
Afryka
Altanki
Archiwalne atlasy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin