Przekładaniec budyniowy.doc

(20 KB) Pobierz
Przekładaniec budyniowy

 

 

 

 

Przekładaniec budyniowy

 

Składniki:

 

·       1/3 masła

·       3 łyżki cukru

·       1 szkl. mąki

·       2 łyżeczki proszku do pieczenia

·       1 łyżka kakao

·       2 jajka

·       1 opakowanie budyniu śmietankowego

·       1 opakowanie budyniu czekoladowego

·       2 serki waniliowe

 

Masło, cukier i1 jajko utrzeć w misce na jednolita masę. Zmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, a następnie przesiać je do masy z cukru i masła. Wymieszać i włożyć na dno średniej tortownicy.

Budyń śmietankowy ugotować wg przepisu na opakowaniu i gorący wylać na ciasto w tortownicy.

Czekoladowy budyń w proszku wsypać do serków, dodać drugie jajko, dokładnie wymieszać i wyłożyć na wierzch poprzedniej masy. Piec ok. 40 min. w piekarniku rozgrzanym do 180º.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin