Składniki:
· 1/3 masła
· 3 łyżki cukru
· 1 szkl. mąki
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· 1 łyżka kakao
· 2 jajka
· 1 opakowanie budyniu śmietankowego
· 1 opakowanie budyniu czekoladowego
· 2 serki waniliowe
Masło, cukier i1 jajko utrzeć w misce na jednolita masę. Zmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, a następnie przesiać je do masy z cukru i masła. Wymieszać i włożyć na dno średniej tortownicy.
Budyń śmietankowy ugotować wg przepisu na opakowaniu i gorący wylać na ciasto w tortownicy.
Czekoladowy budyń w proszku wsypać do serków, dodać drugie jajko, dokładnie wymieszać i wyłożyć na wierzch poprzedniej masy. Piec ok. 40 min. w piekarniku rozgrzanym do 180º.
kalina745