pasztet z fasoli.rtf

(1 KB) Pobierz

ęłęóPasztet z fasoli z orzechami


Składniki:

2 szkl. fasoli
pół szkl. orzechów włoskich
2 marchewki
pietruszka
pół selera
3 cebule
2 ząbki czosnku
czerstwa kajzerka lub ugotowany ryż (ok. szkl.)
pęczek natki pietruszki
łyżka majeranku
mielony pieprz
sól

Przygotowanie:

Fasolę i ew. ryż ugotować i zmielić w maszynce. Marchew, pietruszkę i selera ugotować (ja na bulionie pozostałym po warzywach robię zupę). Cebulę posiekać, zeszklić.
Wszystkie warzywa + czosnek + orzechy (wcześniej namoczone) + czerstwa kajzerka (jeśli nie używamy ryżu) zmielić. Wszystko połączyć, dodać posiekaną natkę, majeranek, pieprz i sól. Piec ok. 60 min. w 180 st.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin