Ryba na czerwono.pdf

(43 KB) Pobierz
34420149 UNPDF
Ryba na czerwono
Składniki
1 kg chudej ryby, 2 pomidory, 2 cebule, czerwona papryka, 2
ząbki czosnku, filiżanka bulionu mięsnego, 2 łyżki masła, po
gałązce świeżego estragonu i tymianku, listek laurowy, pieprz,
sól
Sposób przyrządzania
W rondlu rozgrzać masło, wrzucić drobno pokrojoną paprykę i posiekaną cebulę .
Mieszając, smażyć 5 min. Włożyć kawałki ryby, obsmażyć z dwóch stron. Dodać obrane
i pokrojone w ćwiartki pomidory, posiekany czosnek i zioła. Wlać gorący bulion,
przyprawić pieprzem. Dusić na małym ogniu 20 min.
1 porcja zawiera: 39 g białka, 7,2 g tłuszczu, 1, 9 g błonnika, 131 mg cholesterolu.
 
34420149.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin