Barszcz chrzanowy.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
4243943 UNPDF
Barszcz chrzanowy
Składniki
25 dag kości cielęcych lub wołowych, 15 dag wędzonki, 25 dag
włoszczyzny, 2-4 jaja ugotowane na twardo, 5 łyżek startego
chrzanu, 4 ząbki czosnku, łyżka mąki, pół szklanki śmietany,
listek laurowy, natka pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kości umyć, warzywa obrać i opłukać. Z kości i warzyw ugotować pięć szklanek wywaru,
odcedzić, dodać starty chrzan, pokrojoną i podsmażoną wędzonkę oraz czosnek roztarty
z solą. Zabielić barszcz śmietaną rozmieszaną z mąką. Zagotować i doprawić do smaku.
Na talerzach ułożyć przekrojone na pół jaja i wlać barszcz. Posypać posiekaną natką.
Plik z chomika:
aos.artur
Inne pliki z tego folderu:
Pomysy na dania z cebul i czosnkiem.pdf
(9114 KB)
101 przepisów z jajek-biblioteczka poradnika domowego.pdf
(21825 KB)
80 przepisów na specjalne okazje.pdf
(5908 KB)
Akademia Kurta Schllera Kuchnia Włoska.pdf
(3768 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
1 - IMPERIUM ZŁA - KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ KATOLIK POWINIEN TO OBEJRZEĆ KONIECZNIE !!!
1970 komplet
1971 komplet
1972 komplet
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin