Domowa zupa og�rkowa Produkty: -1 woreczek kiszonych og�rk�w -10 dag kie�basy wiejskiej -3 cebule -4 ziemniaki -1 marchewka -1 z�bek czosnku -1 kostka roso�owa -4 �y�ki �mietany Przygotowanie: Krok 1. Cebul� skroi� w drobn� kostk� i zeszkli� na �y�ce mas�a. Krok 2. Doda� pokrojon� [w p�ksi�yce] kie�bas�, czosnek, nast�pnie dodajemy og�rki starte na tarce o du�ych oczach i kontynuowa� duszenie od czasu do czasu mieszaj�c. Krok 3. Do osobnego garnka wrzucamy pokrojon� w kostk� marchewk� i ziemniaki - zalewamy wod� dodajemy kostk� roso�ow� i gotowa� do momentu, a� jarzyny b�d� mi�kkie. Krok 4. Do wywaru warzywnego [marchewka + ziemniaki] dodajemy ca�� zawarto�� z pierwszego garnka [ starte og�rki, kie�baska, czosnek] i kontynuujemy gotowanie przez oko�o jeszcze 5 minut, ale na lekko zmniejszonym ogniu - po up�ywie oko�o 3 minut doda� do zupy 4 �y�ki �mietany i pogotowa� jeszcze oko�o 2 minutki i zdj�� z ognia. Zupa gotowa do podania na st�.
skiery22