Domowa zupa ogórkowa.txt

(0 KB) Pobierz
                       Domowa zupa og�rkowa




Produkty:
-1 woreczek kiszonych og�rk�w 
-10 dag kie�basy wiejskiej 
-3 cebule 
-4 ziemniaki 
-1 marchewka 
-1 z�bek czosnku 
-1 kostka roso�owa 
-4 �y�ki �mietany 



Przygotowanie: 
Krok 1. Cebul� skroi� w drobn� kostk� i zeszkli� na �y�ce mas�a.
Krok 2. Doda� pokrojon� [w p�ksi�yce] kie�bas�, czosnek, nast�pnie dodajemy og�rki starte na tarce o du�ych oczach i kontynuowa� duszenie od czasu do czasu mieszaj�c.
Krok 3. Do osobnego garnka wrzucamy pokrojon� w kostk� marchewk� i ziemniaki - zalewamy wod� dodajemy kostk� roso�ow� i gotowa� do momentu, a� jarzyny b�d� mi�kkie.
Krok 4. Do wywaru warzywnego [marchewka + ziemniaki] dodajemy ca�� zawarto�� z pierwszego garnka [ starte og�rki, kie�baska, czosnek] i kontynuujemy gotowanie przez oko�o jeszcze 5 minut, ale na lekko zmniejszonym ogniu - po up�ywie oko�o 3 minut doda� do zupy 4 �y�ki �mietany i pogotowa� jeszcze oko�o 2 minutki i zdj�� z ognia.
Zupa gotowa do podania na st�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin