1 kg karczku bez ko�ci po kilka ziaren pieprzu ziarnistego: czarnego, zielonego, bia�ego 3 li�cie laurowe 1 �y�eczki gorczycy po kilka ziaren kolendry, owoc�w ja�owca, ziela angielskiego, kminu rzymskiego �ca�y�, kminku zwyk�ego kilka �y�ek oleju do podsma�enia mi�sa kilka z�bk�w czosnku Spos�b przyrz�dzenia: 1. Karczek dobrze op�uka�, osuszy� dok�adnie r�cznikiem papierowy, i naszpikowa� czosnkiem. 2. Do garnka wrzuci� wszystkie przyprawy i zala� 3 szklankami gor�cej ugotowanej wody � ca�o�� zagotowa�. 3. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i z ka�dej strony obsma�amy delikatnie mi�so. 4. Obsma�one mi�so prze�o�y� do wywaru i ca�o�� uzupe�ni� do pe�na ciep�� przegotowan� wod� i gotowa� na jak najmniejszym ogniu przez 1 godzin�. Uwaga! Woda morze wrze� w garnku, ale mi�so nie powinno wrze�. 5. Mi�so wyj�� z garnka i odstawi� do ca�kowitego ostygni�cia. Wy�mienicie smakuje szyneczka z �wie�ym chlebkiem lub bu�eczkami
skiery22