Łosoś gotowany na parze.pdf
(
53 KB
)
Pobierz
34420185 UNPDF
Łosoś gotowany na parze
Składniki
50 dag fileta z łososia, 2 szklanki esencjonalnego wywaru z
warzyw, 2 łyżki soku z cytryny, łyżka oleju, łyżka przyprawy do
ryb, pieprz
Sposób przyrządzania
Rybę podzielić na 4 równe kawałki i starannie usunąć ości (najlepiej pęsetą). Skropić
sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb i pieprzem. W garnku do gotowania na
parze zagotować wywar. Na natłuszczonej perforowanej wkładce ułożyć kawałki łososia i
przykryć je natłuszczoną folią aluminiową. Umieścić wkładkę w garnku i przykryć
pokrywką. Gotować 3-4 min, po czym odwrócić rybę i gotować jeszcze 5 min. Podawać z
sosem czosnkowym, ziemniakami pieczonymi lub z wody i surówką z jabłka i pora.
Plik z chomika:
aos.artur
Inne pliki z tego folderu:
Herbaciana ryba.pdf
(63 KB)
Krewetki smażone z porami.pdf
(66 KB)
Nietypowa pizza ze śledziami.pdf
(43 KB)
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
1 - IMPERIUM ZŁA - KAŻDY SZANUJĄCY SIĘ KATOLIK POWINIEN TO OBEJRZEĆ KONIECZNIE !!!
1970 komplet
1971 komplet
1972 komplet
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin