Łososiowe placuszki.rtf

(5 KB) Pobierz
£ososiowe placuszki

Łososiowe placuszki

 

Składniki na 6 porcji:

mięso z 2-3 łw łososia

2 szklanki Puree z grzankami i smażoną cebulą Danie w 5 minut WINIARY

2 łki posiekanej natki pietruszki

3-4 krople sosu worcester

ka

uszcz do smażenia

l

pieprz

do dekoracji:

plasterki cytryny

gałązki zielonej pietruszki

 

Mięso utrzyj na gładką masę, wymieszaj z puree ziemniaczanym, dodaj natkę, sos worcester, sól, pieprz, po czym starannie wyrób masę.

 

Zwilżonymi dłmi formuj niewielkie placuszki i po obtoczeniu w mące smaż na rozgrzanym tłuszczu.

 

Podawaj na gorąco lub na zimno, udekorowane plasterkami cytryny i gałązkami zielonej pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin