Ryba a la gejsza.rtf

(5 KB) Pobierz
Ryba a la gejsza

Ryba a la gejsza

 

Składniki:

świeża ryba (około 1 kg)

2 łki sosu sojowego

2 łki Przyprawy do zup, sosów, sałatek WINIARY

2 cebule

bek czosnku

łeczka nasion sezamu

po pół łeczki ostrej mielonej papryki i cukru

szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu

po łeczce musztardy i octu winnego

l

 

Rybę spraw, sfiletuj, pokrój w plastry nie grubsze niż 2 cm i ułóż w naczyniu do marynowania.

 

Drobno posiekane cebule, czosnek połącz z pozostałymi składnikami (sosem sojowym, musztardą, octem winnym i przyprawami) i wyłóż na przygotowaną rybę. Potrzymaj potrawę w lodówce przynajmniej kilka godzin - im dłej, tym ryba będzie smaczniejsza.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin