Galaretka z kurczaka.rtf

(5 KB) Pobierz
Galaretka z kurczaka

Galaretka z kurczaka

 

Składniki na 4 porcje:

2 szklanki mocnego Rosołu drobiowego WINIARY (z kostki)

mięso i warzywa z wywaru

2 łki Żelatyny WINIARY

 

Z kawałw obgotowanego kurczaka obierz mięso, a obraną ze skórki łodygę selera, połowę papryki i marchewkę pokrój w kostkę. W szklance zimnego rosołu drobiowego dokładnie wymieszaj żelatynę i zostaw na kilka minut.

 

Podgotowując pozostały wywar, wlej żelatynę i poczekaj, aż znów się zagotuje. Mieszając zestaw go z ognia i przestudź.

 

Do małych salaterek wlej po 2-3 łki przygotowanego wywaru, a gdy galareta zastygnie - ułóż warstwami mięso i warzywa. Zalej je pozostałym wywarem i zostaw do zastygnięcia.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin