Pikantne bułki.rtf

(6 KB) Pobierz
Pikantne bu³ki

Pikantne bułki

 

Składniki:

3-4 pomidory

8 plasterków pieczeni wołowej

ostra czerwona papryka

2 cebule

4 ząbki czosnku

3 szklanki jasnego piwa

3 łki oleju

4 bułki kajzerki

łka posiekanej natki pietruszki

listki sałaty

l

 

Na początku przygotuj warzywa. Pomidory sparz, ostrożnie obierz i pokrój w ósemki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, posiekaj. Czosnek i cebule obierz, posiekaj.

 

Na patelni rozgrzej olej, włóż czosnek, cebulę i paprykę, całość duś 5 minut. Dodaj pomidory, wlej piwo, przypraw solą, duś jeszcze 15 minut bez przykrycia. Na koniec dodaj posiekaną natkę. Sos powinien byćsty (w razie potrzeby lekko go odparuj). Bułki przekrój na pół, na każdej połówce połóż listek sałaty, na niej plasterek mięsa, a na wierzchu porcję uduszonych w piwie warzyw.

 

Bułki podawaj zaraz po przygotowaniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin