Makaron ze szparagami.rtf

(5 KB) Pobierz
Makaron ze szparagami

Makaron ze szparagami

 

Składniki:

40 dag makaronu (najlepiej wstążki)

75 dag zielonych szparagó

mała puszka pomidorów w zalewie

cebula

2 łki startego parmezanu

łka posiekanej bazylii

ćwierć szklanki oliwy

pieprz

l

 

Drobno posiekaną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj pomidory z zalewą, bazylię i przyprawy. Gotuj na małym ogniu bez przykrycia 10-12 minut. Ugotowane i ostudzone szparagi pokrój na trzycentymetrowe kawałki. Główki odłóż. Dodaj szparagi do sosu. Ugotowany al dente (półmiękko) makaron wymieszaj z sosem, przełóż na ogrzany półmisek, posyp parmezanem i przybierz główkami szparagów. Oprósz posiekaną natką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin