Canelloni.rtf

(5 KB) Pobierz
Canelloni

Canelloni

 

Przygotuj nadzienie: namocz w letniej wodzie około 30 g suszonych prawdziwków. Następnie posiekaj razem z 300 g pieczarek. Trzy drobno posiekane szalotki podduś na maśle, dodaj do grzybów i duś do czasu ażyn odparuje w całci. Przypraw 3 łkami posiekanych ziół oraz solą i pieprzem.

 

Do przyrządzenia tej potrawy użyj ciasta makaronowego, które po rozwałkowaniu pokrój w kwadraty o boku 12-15 cm i wrzuć do dużej ilości wrzącej osolonej wody. Wyjmij, gdy podpłyną do góry, starannie osącz i połóż na zwilżonej ściereczce. Pośrodku każdego kwadratu połóż ł nadzienia i zroluj. Ułóż canelloni w natłuszczonej blaszce i zapiecz tylko posypane tartym serem i wiórkami masła albo polane sosem serowym i pomidorowym.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin