Canelloni
Przygotuj nadzienie: namocz w letniej wodzie około 30 g suszonych prawdziwków. Następnie posiekaj razem z 300 g pieczarek. Trzy drobno posiekane szalotki podduś na maśle, dodaj do grzybów i duś do czasu aż płyn odparuje w całości. Przypraw 3 łyżkami posiekanych ziół oraz solą i pieprzem.
Do przyrządzenia tej potrawy użyj ciasta makaronowego, które po rozwałkowaniu pokrój w kwadraty o boku 12-15 cm i wrzuć do dużej ilości wrzącej osolonej wody. Wyjmij, gdy podpłyną do góry, starannie osącz i połóż na zwilżonej ściereczce. Pośrodku każdego kwadratu połóż łyżkę nadzienia i zroluj. Ułóż canelloni w natłuszczonej blaszce i zapiecz tylko posypane tartym serem i wiórkami masła albo polane sosem serowym i pomidorowym.
MAXXDATA