Czerwona Zupa z Ryżem.docx

(26 KB) Pobierz

Czerwona Zupa z Ryżem

 

 


Czerwona zupa z ryżem
Przygotowanie: 5 min.

Gotowanie: 30 min.

trudność: Bardzo proste

Cena: tanie

 

Składniki dla 4 osób:

 2 torebki ryżu białego 

 250 g mielonej wołowiny 

 4 średniej wielkości cebule 

 ząbek czosnku 

 łyżka oliwy z oliwek 

 litr soku pomidorowego 

 pół litra wywaru z warzyw lub z kostki warzywnej 

 2 łyżki kwaśnej śmietany 

 łyżeczka zmielonego kminku 

 liść laurowy 

 sól, pieprz, cukier

 

Przygotowanie: 

Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzaną oliwę i dusić. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. Smażyć cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem.


Gotować około 20 minut, można uzupełnić wodą.


Doprawić do smaku cukrem, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania.


Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać.


Udekorować ziołami.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin