Orzechy.doc

(41 KB) Pobierz

obrazek



Każdy wie, że orzechy są nie tylko smaczne, ale także przydatne w leczeniu. Ale nie każdy wie, co witamin i mikroelementów są bogate w orzechy, orzechy i pomóc w normalizacji kwasowości, wzmocnić układ odpornościowy, promować odnowę ciała i to nie wszystko.
Orzech jest bogaty w witaminę C, niedojrzałe owoce zawierają także witaminy B1, B2, PP, karotenu i chinony, oprócz starsze witaminy C zawiera sitosterol, witaminy B1, B2, PP, karoten, garbniki, chinony i oleje tłuszczowe, a także błonnika, sole żelaza i kobaltu. Orzech jest zalecane dla osób o wysokiej lub niskiej kwasowości soku żołądkowego. Ostatnie badania wykazały, że jedzenie orzechów pozwala zmniejszyć liczbę i gęstość lipoprotein - "zły" cholesterol, zapobiegając chorobom układu krążenia.

Filbert jest bogaty w witaminy B, B1, B2, C, E, PP i sole mineralne: potas, fosfor, wapń. Hazelnut jest źródłem energii (100 g orzechów 639 kcal) i białka (z 16% do 19%). Te orzechy zawierają oleje, które hamują wzrost stężenia cholesterolu we krwi, chronią przed chorobami serca i istotne dla organów rośnie. Dlatego, orzechy laskowe powinny być integralną częścią stan odżywienia dzieci, młodzieży i osób starszych. Regale nich mogą nawet być chory saharnymdiabetom. Ze względu na bardzo niskiej zawartości węglowodanów, orzechy mogą być podejmowane nawet przy bardzo ścisłej diety i nie odzyskać. Orzechów laskowych zawiera substancje są usuwane z toksyn (szczególnie wątroby). Zapobiega to stan zapalny, przyczyniając się do oczyszczania ciała i wzmacnia system odpornościowy.

Cashews są bogate w białko i węglowodany, witaminy A, B2, B1, i cynk zawierający żelazo, fosfor, wapń. Witaminy na rzecz wymiany białek i kwasów tłuszczowych w organizmie i obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, wzmacnia system odpornościowy, zapewnia normalne funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego. Jako środki pomocnicze tych orzechów są używane ból zębów, łuszczyca, niedożywienia, zaburzeń metabolicznych, i anemię. Wiele osób próbuje unikać jedzenia orzechów nerkowca ze względu na błędne przekonanie, że w orzechy zawierają dużo tłuszczu. W rzeczywistości, nawet mniej tłuszczu niż migdały, orzechy włoskie, orzeszki ziemne.

Migdały zawierają wiele składników mineralnych i witamin. Posiada wysoką zawartość białka, witaminy E, magnezu, fosforu. Ponadto, migdały są bogate w cynk, miedź, mangan, żelazo, witaminy z grupy B Almond jest najlepszym kompleksowe źródło pokarmu witaminy E jako alfa-tokoferol, która pomaga zapobiegać raka. Indal M szczególnie zachęcać do jedzenia dla kobiet w ciąży, ponieważ przyczynia się do tworzenia zdrowych kości i zębów.

Orzechy sosny. Fakt, że orzeszki są bardzo smaczne - każdy to wie. Ale orzeszkami pinii są nie tylko smaczne, ale również bardzo przydatne dla ludzi. Orzechy sosny nie zawierają cholesterolu i zawierają duże ilości białka - do 44%, czyli 12 razy więcej niż w mięso z kurczaka. Dlatego jedzenie orzechów sosny w celu zrekompensowania "głodu białka" dla tych, którzy przestawili się na dietę wegetariańską. Białko roślinne Cedar doskonale wyważony skład są podobne do białka w ludzkich tkankach i trawione przez 99%. Kolejnym czynnikiem wpływającym na wysoką wartość odżywczą z orzeszkami pinii, że sosna orzech zawiera prawie wszystkie niezbędne aminokwasy, kwasy tłuszczowe, witaminy: A, B, C, D, E, F, a także potasu, wapnia, magnezu, fosforu i innych składników mineralnych. Orzechy sosny są bogate w substancje, które są przeciwutleniacze, czyli substancje, które zapobiegają starzeniu się.

Peanut orzechów ziemnych smak i wysokie, jak większość produktów tego rodzaju, zawiera tłuszczu. Fat - najbardziej skoncentrowanym źródłem energii, on daje nam niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy rozpuszczalne w tłuszczach A, D i E. Zawartość substancji tłuszczowych w niektórych gatunkach orzechowe sięga 59%, a białka - 37%. białka orzechowe to: minerały, nasyconych i nienasyconych aminokwasy, witaminy B1, B2, PP i D. Substancja, która jest bogata w orzeszkach ziemnych są potrzebne, a w dużych ilościach do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, serca, wątroby i innych narządów i układów. Masło orzechowe i orzechy są uznawane choleretic narkotyków.





Orzech włoski pomaga


Orzech - wspaniały lekarz. Lekarze z różnych dolegliwości. Proponujemy dwa retseptika z naszego "lekarza"

Wspaniały likier

Zapoznaj się z 14 orzechów włoskich. Usuń jądra, płaszcza i umieścić w słoiku pół litra i wypełnić go z alkoholem lub wódki. Okładka i umieścić w ciepłym i ciemnym do zaparzenia przez 7 dni. Medycyna pić rano na czczo i 1 tabelę. łyżką, aż do końca.
Pomaga to nalewka na osadzanie się soli, zaburzenia tarczycy, usunięcie guza.

Do serca została wzmocniona

Na litr słoik miodu tyle pominięte przez maszynkę do mięsa ziarna. Dobrze wymieszać i odstawić na trzy dni. Take 1 łyżka. Łyżka rano i wieczorem przed snem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin