Sernik delikatny.txt

(0 KB) Pobierz
k�adniki

    * ser twarogowy t�usty - 1 kg
    * jajka - 6 szt
    * cukier - 1 szklanka
    * budy� waniliowy - 1 opak
    * esencja arakowa - 10 kropli

    * p�atki corn flakers - 20 dag
    * rodzynki - 10 dag
    * sk�rka pomara�czowa - 1 �y�eczka
    * szczypta soli

Opis przygotowania

Oddzieli� ��tka od bia�ek. 
Cukier zmiksowa� z ��tkami i esencj� arakow�. 
Miksuj�c, dodawa� po �y�ce sera oraz proszek budyniowy (nie miksowa� zbyt d�ugo, bo masa b�dzie za rzadka). 
Umy� rodzynki i sk�rk� pomara�czow�.
 Z bia�ek ze szczypta soli ubi� sztywn� pian�, delikatnie wymiesza� z mas� serow�, doda� ods�czone rodzynki i sk�rk� .
Na dnie ma�ej formy wysypa� p�atki i wy�o�y� na nich mas� serow� .
Piec 50 minut w temp. 180 stopni.
 Zostawi� w piekarniku, aby lekko wystyg� .Wtedy posmarowa� go lukrem lub obla� go dowoln� polew�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin