k�adniki * ser twarogowy t�usty - 1 kg * jajka - 6 szt * cukier - 1 szklanka * budy� waniliowy - 1 opak * esencja arakowa - 10 kropli * p�atki corn flakers - 20 dag * rodzynki - 10 dag * sk�rka pomara�czowa - 1 �y�eczka * szczypta soli Opis przygotowania Oddzieli� ��tka od bia�ek. Cukier zmiksowa� z ��tkami i esencj� arakow�. Miksuj�c, dodawa� po �y�ce sera oraz proszek budyniowy (nie miksowa� zbyt d�ugo, bo masa b�dzie za rzadka). Umy� rodzynki i sk�rk� pomara�czow�. Z bia�ek ze szczypta soli ubi� sztywn� pian�, delikatnie wymiesza� z mas� serow�, doda� ods�czone rodzynki i sk�rk� . Na dnie ma�ej formy wysypa� p�atki i wy�o�y� na nich mas� serow� . Piec 50 minut w temp. 180 stopni. Zostawi� w piekarniku, aby lekko wystyg� .Wtedy posmarowa� go lukrem lub obla� go dowoln� polew�.
wacmiel