POLÄ_DWICZKI_GLAZUROWANE(1).txt

(0 KB) Pobierz
POL�DWICZKI GLAZUROWANE

rodzaj dania: DANIA MI�SNE
kuchnia: KUCHNIA POLSKA
liczba os�b: 4
trudno��: �atwe

Sk�adniki:
ok. 80dag pol�dwiczki wieprzowej
ok.6-8 �y�eczek musztardy (najlepiej ostrej)
ok.6-8 �y�eczek miodu
ok.4 �y�ki oleju ro�linnego
s�l, pieprz

Przygotowanie:
Mieso dok�adnie umy� i osuszy�. Pokroi� na plasterki wielko�ci 2-2,5 cm. S� dwa sposoby dalszego przygotowania:
1. W miseczce po��czy� dok�adnie mi�d i musztard�. Na�o�y� na ka�dy plasterek pol�dwicy z dw�ch stron. Ka�d� popieprzy�. NIE SOLI�.
2.Nak�adamy na plasterki pol�dwicy najpierw musztard�, a p�niej mi�d z obydwu stron. Pieprzymy. NIE SOLIMY. Na rozgrzanej patelni, na kt�rej znajduje si� olej k�adziemy pol�dwiczki sma�ymy z obywdu stron. Sma�ymy od 2min.(krwiste) 3min (�rednio wypieczone) 4-5 min (wypieczone). Solimy do samku po usma�eniu. SMACZNEGO!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin