SZYNKA_PO_FLORENCKU(1).doc

(24 KB) Pobierz
SZYNKA PO FLORENCKU

SZYNKA PO FLORENCKU

2 kg szynki wieprzowej

5 ząbków czosnku

1 i 1/2 łyżki soli

1 łyżka pieprzu

4 gałązki rozmarynu

po 1 łyżce suszonej szałwi i rozmarynu

3 łyżki oleju

1 l bulionu

4 cebule

Czosnek posiekać, wymieszać z łyżką oleju, solą, pieprzem, Suszonym rozmarynem i szałwią. Mięso naciąć wzdłuż od dołu. Na powstałym płacie rozsmarować pastę ziołową, docisnąć go dobrze do całego kawałka. Na wierzchu ułożyć gałązki rozmarynu. Mięso obwiązać nicią. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. W brytfannie rozgrzać pozostały olej, włożyć mięso, lekko zrumienić. Podlać bulionem, dodać cebulę. Piec 50 minut w temp. 200°C. Pieczeń pokroić na plastry i podawać z zieloną sałatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin