Szaszlyk_ananasowy(1).rtf

(5 KB) Pobierz
Szasz³yk ananasowy

Szaszłyk ananasowy

 

Składniki na 4 porcje:

50 dag polędwiczek

puszka ananasa

marynata:

pół szklanki zalewy z ananasa

3 łki dżemu ananasowego

łka soku z cytryny

łka curry

pieprz

l

 

Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i dopraw ją pieprzem oraz solą.

 

Umyte i osuszone polędwiczki pokrój w plastry grubości 1,5 cm, włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 12 godzin. Plastry ananasa podziel na części. Wyjmij polędwiczki z marynaty (marynatę zachowaj). Nadziej na szpadki na przemian kawałki polędwiczki i ananasa, i upiecz je na ruszcie, smarując od czasu do czasu marynatą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin