Rekomendacje zakładów hotelarskich.pdf
(
85 KB
)
Pobierz
114758058 UNPDF
Rekomendacje zakładów hotelarskich
Od 1993 w Polsce z inicjatywy PZH. Rekomendacja jest dobrowolna. Postępowanie
rekomendacyjne rozpoczyna się na wniosek zainteresowanego. Zakłady hotelarskie
rekomendowane są
razem z
zakładami gastronomicznymi (przy dwóch różnych działalnościach
musi być wyłoniony wspólny zarząd – np. spółka). Rekomendację otrzymuje się na max. 2 lata,
wyjątkowo może być wydłużona o 1 rok.
Cele rekomendacji
• wyłonienie najlepszych zakładów hotelarskich w grupach kategorii i rodzaju (ok.10 pozycji)
• promocja usług
Podstawowe kryteria
• spełnienie wymagań rodzaju i kategorii
• wyróżniająca się jakość usług hotelarskich i gastronomicznych
• szczególnie wysoka sprawność i kultura obsługi gości
• wzorcowa estetyka i czystość
Rekomendacja daje prawo do:
• oznaczenia obiektu znakiem rekomendacji
• używania znaku rekomendacji na materiałach reklamowych (druk, internet)
• preferencyjnych cen w prasie branżowej (reklamy)
Obowiązki
• utrzymywać standard (ścisłe zachowanie kryteriów)
• skargi i odpowiedzi przesyłać do PZH
Konkurs „
Mister Camping
” od 1965, PFCiC (promocja w publikacjach krajowych i zagranicznych)
Konkurs „
O złoty klucz
” od 1972, PZH (ankiety wypełnione przez gości odsyłane do organizatora,
po polsku i w drugim języku statystycznie dominującym)
Plik z chomika:
ulia.meow
Inne pliki z tego folderu:
Przykłady wybranych fragmentów prac egzaminacyjnych z komentarzami - technik hotelarstwa.pdf
(3467 KB)
Rodzaje obiektow hotelarskich.pdf
(46 KB)
Obs_kons_28_marca.pdf
(308 KB)
RAPORT_RH_2007.pdf
(4522 KB)
RAPORT_RH_2008.pdf
(5762 KB)
Inne foldery tego chomika:
100 ksiązek które trzeba przeczytać
100 najpiękniejszych miejsc na świecie
100 porad
500 prac-pedagogika, filozofia, socjologia,psychologia
angielski dla dzieci
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin