Miłosny malinowy duet z tabasco.doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: • 300 g malin, mogą być mrożone • 100 ml śmietanki kremówki 30 % • 1 białko • 3 łyżki cukru pudru • 2 łyżki amaretto lub rumu • 6 kropli tabasco • 100 g białej czekolady WYKONANIE: 1. Maliny lekko rozmroź. Połowę malin wymieszaj z 1 łyżką cukru pudru, amaretto lub rumem i tabasco, włóż do dwóch dużych kielichów lub pucharków. Odłóż 2 kostki czekolady, resztę zetrzyj na drobnej tarce. 2. Drugą połowę malin zmiksuj i przetrzyj przez sitko, pestki wyrzuć. Śmietankę ubij na sztywno dodając 2 łyżki cukru pudru. Białko ubij i wymieszaj ostrożnie ze śmietanką, przecierem z malin i tartą czekoladą. 3. Krem wyłóż na owoce w kielichach. Pozostałą czekoladę zetrzyj na wiórki przy użyciu obieraczki do jarzyn, udekoruj wierzch deseru. Deser włóż na 2 godziny do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin