Biała kiełbasa po celestyńsku.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
Biała kiełbasa po celestyńsku
Biała kiełbasa po celestyńsku.
Napisał Bahus
Skład:
50 dag białej kiełbasy,
20 dag pieczarek,
2 dag mąki,
200 ml gęstej kwaśnej śmietany,
10 dag groszku konserwowego,
natka pietruszki,
tłuszcz, sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku.
Sposób wykonania:
Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i
podgrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem
w temperaturze ok. 90 stopni C. Pieczarki oczyścić, opłukać,
pokroić w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę,
zagotować. Dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi. Kiełbasę wyjąć, pokroić na porcje, polać
przygotowanym sosem, dusić kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody.
Plik z chomika:
Aniulajda
Inne pliki z tego folderu:
Ogólne zasady produkcji kiełbas niepodsuszanych.pdf
(342 KB)
OGÓLNE ZASADY PRODUKCJI KIEŁBAS SUSZONYCH I PODSUSZANYCH.pdf
(174 KB)
Kiełbasa piwna parzona lub pieczona podsuszana.txt
(3 KB)
Kiełbasa podhalańska parzona lub pieczona podsuszana.txt
(2 KB)
Kiełbasa swojska.txt
(0 KB)
Inne foldery tego chomika:
kuchnie regionalne#=
łakocie
mięso=#
PRZEPISY KULINARNE
przepisy=#
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin