SLEDZIE w zalewie pomidorowej - pyszne.doc

(38 KB) Pobierz
Śledzie (z przepisu Wiesi)

Śledzie  w zalewie pomidorowej

 

1/2 kg płatów śledzi

2-3 cebule (średnie)

1 ostry keczup mały

1 koncentrat pomidorowy (mały)

garść rodzynek

2 łyżki oleju

1 łyżka płaska cukru

1/2 litra mleka do wymoczenia śledzi

sól, pieprz

Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić na plastry, zeszklić na oleju. Po przestudzeniu wymieszać cebulę z koncentratem i keczupem, dodać cukier, sól i sparzone, osączone rodzynki. Śledzie zalać zalewą i zostawić do następnego dnia.

 

 

 

 

 

 

Śledzie  w zalewie pomidorowej

 

1/2 kg płatów śledzi

2-3 cebule (średnie)

1 ostry keczup mały

1 koncentrat pomidorowy (mały)

garść rodzynek

2 łyżki oleju

1 łyżka płaska cukru

1/2 litra mleka do wymoczenia śledzi

sól, pieprz

Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki. Cebulę pokroić na plastry, zeszklić na oleju. Po przestudzeniu wymieszać cebulę z koncentratem i keczupem, dodać cukier, sól i sparzone, osączone rodzynki. Śledzie zalać zalewą i zostawić do następnego dnia.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin