Rafaello(2).doc

(20 KB) Pobierz
Rafaello

Rafaello

 

Ciasto: 3 szklanki mąki, szklanka cukru pudru, 2 jajka, margaryna, łyżeczka proszku do pieczenia.

 

Wszystko razem wyrobić i upiec dwa placki, mogą być trochę twarde, ale potem nasiąkną kremem.

 

Krem: 1 litr mleka ,margaryna lub masło, cukier waniliowy, pół szklanki cukru, 4 łyżki mąki pszennej, 4 jajka, 2 lub 3 paczki wiórek kokosowych.

 

Masło lub margarynę rozpuścić z cukrem i cukrem waniliowym ( nie gotować ). Do zimnego dodać mąkę i jajka i zmiksować na gładką masę. Zagotować mleko i wlać masę ,ciągle mieszając czekać aż zgęstnieje. Odstawić do ostudzenia. Do przestudzonego kremu dodać wiórki kokosowe (troszkę zostawić na posypanie wierzchu ciasta ). Masę podzielić na 2 części.

 

Kładziemy pierwszy placek, na niego wykładamy połowę masy. Potem kładziemy drugi placek i wykładamy 2 część masy. Wierzch posypać pozostałymi wiórkami.

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin