KOTLETY Z KALAFIORA.rtf

(305 KB) Pobierz

KOTLETY Z KALAFIORA

1/2 kg kalafiora,10 posiekanych orzechów włoskich,2 jajka,około 2 szklanki bułki tartej,olej do smażenia gałka muszkatołowa,sól,pieprz kilka gałążek natki pietruszkido dekoracji

Karafior umyć a następnie podzielić na różyczki włożyć go do osolnej wody i gotowac go do miękkości,Karafiol odcedzic po czym dokładnie rozgnieść  widelcem .Dodać surowe jajka,posiekane orzechy włoskie oraz taką ilość bułki tartej ,by powstała gęsta masa,Wszystko dokładnie wymieszać ,Doprawić dokładnie do smaku solą pieprzem oraz  szczyptą gałki muszkatałowej

Z powstałej masy ufurmować mokrymi dłonmi średniej wielkośći kotleciki.Następnie dokładnie obtoczyć je w bułce tartej,Kotleciki smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor,Udekorować pietuszką

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin