Burgery drobiowe na sposób domowy
Składniki
Składniki:
· 2 bułki z sezamem do hamburgerów
· 4 plasterki sera tostowego
· 4 ogórki kartuskie
· pomidor czerwony i żółty
· 4 łyzek majonezu
· 3 łyzki keczupu
· 2 kotleciki drobiowe uprzednio upieczone na grillu
Kotleciki z piersi drobiowych dobrze natrzeć solą i pieprzem i upiec na grillu lub po prostu na patelni i w oleju,ale wtedy należy je panierować w jajku i bułce tartej.Bułki przeciąć ,ale nie do końca i włozyc na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do 200 oC.Następnie wyjąć i nałozyc na każdą część po plasterku sera.Włozyc ponownie do piekarnika ale no ok.1 minutę,aby ser sie odrobine stopił.Pomidory i ogórki pokroić w plasterki,z majonezu i keczupu zmieszać sosik.Teraz do bułki włożyć kotleciki ,na nie plasterki pomidorów i ogórki.Polać sosem i keczupem i podawać .Można oczywiście dodac sałatę ,ale moje pociech w tym wydaniu nie tolerują jej.Nie są to wyszukane burgery,ale domowe i na pewno zdrowsze od kupionych w budkach.
marzena898