Filety z kurczaka w kapuście.pdf

(39 KB) Pobierz
70612950 UNPDF
Filety z kurczaka w kapuście
Składniki
2 piersi kurczaka, ćwierć główki białej kapusty, cebula,
marchewka, pół szklanki śmietany, łyżeczka mąki, łyżka
przyprawy do zup, olej, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w cienkie półkrążki, marchewkę zetrzeć na tarce o
dużych oczkach. Cebulę podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, dodać kapustę, marchew,
przyprawy, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem. Piersi kurczaka pokroić
w kostkę, włożyć do jarzyn (kto woli, może przedtem podsmażyć mięso na oleju) i
gotować do chwili, aż będzie miękkie. Na koniec wlać śmietanę rozmieszaną z mąką,
doprowadzić do wrzenia. Podawać z ziemniakami z wody lub kluskami kładzionymi. 100
g > 105 kcal.
 
70612950.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin