LASAGNE Z SOSEM SEROWYM.txt

(1 KB) Pobierz
LASAGNE Z SOSEM SEROWYM
----------------------------------

sk�adniki:
50 dag marchwi, 1 seler naciowy,25dag gotowanej szynki,2cebule,70g oliwy z oliwek, 1 puszka obranych pomidor�w, s�l,pieprz,2 �abki czosnku,2 p�czki bazylii, 15g maki,1\4 l wywaru z mi�sa lub z ko�ci,2 bloczki serka topionego �mietankowego,30g parmezanu,250g p�atk�w makaronu lasagne.

przygotowanie:
marchew i seler, pokroi� w drobn� kostk�.Szynk� pokroi� na ma�e kawa�ki. Obra� i posieka� cebul�, usma�y� na 5 �y�kach rozgrzanej oliwy.Odcedzi� pomidory, pokroi� na ma�e kawa�ki, wraz z po�ow� soku wla� do garnka z cebul�, krotko gotowa�.Wrzuci� szynk�, doprawi� na ostro sol�, pieprzem i czosnkiem,umy� bazyli� ods�czy� do sucha z wody drobno pokroi� i wsypa� do garnka. podgrza� reszt� oleju, wla� wywar,wsypa� m�k�, wrzuci� serki topione i parmezan, doda� s�l do smaku.P�atki lasagne zanurzy� na �y�ce do piany we wrz�tku.pod�u�na form� do zapiekanek posmarowa� prawie p�ynn� margaryn�. na zmian� uk�ada� w formie warstwami p�atki makaronu,warzywa,sos serowy i znowu p�atki.Ostatnia warstw� powinny tworzy� p�atki lasagne polane sosem serowym. piec oko�o 30-35min w piekarniku nagrzanym do tem. 200-225 stopni
SMACZNEGO!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin