Capucino
Składniki
•
biszkopt: 4 jajka, 3/4 szkl cukru, 4 łyżki mąki tortowej, 2łyżki mąki
ziemiaczanej.kakao 2 łyzeczki 1czubata łyżeczka proszku
do pieczenia
krem:2 kremy do tortów waniliowe, 2 kostki masła lub dobrej palmy 4-5
łyżek kawy capucino czekoladowej, 3 śnieżki 1 gorzka czekolada
1 kieliszek wódki około 1 litr mleka
Etapy przygotowania
1.
biszkopt: z białek ubić pianę dodać cukier .ubijac dodając żółtka do konsystencji kremu.dodać obie mąki,kakao i proszek delikatnie wymiesza i piec w prostokątnej formie
2.
1 warstw kremu:masło rozpuścić i ostudzić ,kremy do tortu ubić z 2 szkl. mleka dodać kawę capucino oraz rozpuszczone masło i wodkę. wyłożyć tę masę na ostudzony biszkopt
3.
2 warstwa kremu:ubić półtorej szklanki mleka z 3 śnieżkami i wyłożyć na 1 warstwę kremu czekolade zetrzeć na tarce i posypać na 2 warstwę kremu . schłodzić w lodówce.
zlosliwa_malpa