Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(
27 KB
)
Pobierz
70612920 UNPDF
Góralska kwaśnica (Podhale)
90 dag baraniny z kością
30 dag kapusty kwaszonej
1,5 l wody
1 dag grzybów suszonych
1 kg ziemniaków
8 dag cebuli
ziele angielskie
ząbek czosnku
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Mięso ugotuj, oddziel od kości, podziel na porcje.
Do wywaru z mięsa dodaj kapustę kwaszoną, pokrojoną cebulę, przypraw, ugotuj.
Grzyby ugotuj i pokrój w cienkie paski.
Do ugotowanej kapusty dodaj grzyby razem z wywarem, połącz z uprzednio
ugotowanymi, pokrojonymi w kostkę ziemniakami i mięsem.
Podawaj z pieczywem.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Udziec barani.pdf
(40 KB)
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Comber barani z lebiodką.pdf
(40 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Baranina z fasolą 1.pdf
(55 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin