Baranina z fasolą.pdf
(
37 KB
)
Pobierz
70612924 UNPDF
Baranina z fasolą
0,75 kg baraniny bez kości (z łopatki)
0,5 kg fasoli
2 cebule
2 marchewki
2 ząbki czosnku
liść laurowy
sól i pieprz
Sposób wykonania :
Opłukaną fasolę wsypać do dużego garnka, zalać zimną wodą, zagotować i odcedzić po
10 minutach.
Ponownie zalać wrzącą osoloną wodą i ugotować tak, by ziarna były w całości.
Baraninę pokrajać w kawałki, podsmażyć, dodać pokrajane na kawałki: marchew, cebulę
i drobno posiekany czosnek, liść laurowy, pieprz, dusić pod przykryciem na małym ogniu
45 minut.
Baraninę przełożyć do garnka z fasolą i gotować na płytce około 1 godziny.
Podawać w tym samym naczyniu, w którym potrawa się gotowała.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Udziec barani.pdf
(40 KB)
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Comber barani z lebiodką.pdf
(40 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Baranina z fasolą 1.pdf
(55 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin