Schab w galarecie.pdf
(
44 KB
)
Pobierz
66447762 UNPDF
Schab w galarecie
Składniki
1 kg schabu bez kości, marchewka, pietruszka, 3 ziarenka ziela
angielskiego, 4 ziarenka pieprzu, 2 listki laurowe, vegeta, 3
łyżeczki żelatyny, kilka listków sałaty lub pęczek natki pietruszki
Sposób przyrządzania
Mięso zalać trzema szklankami wody, włożyć obrane warzywa, dodać trochę vegety,
pieprz, ziele, listki i gotować około 40 min na wolnym ogniu. Gdy schab i warzywa będą
już miękkie, wyjąć je, a wywar (powinno pozostać pół litra płynu) przecedzić i doprawić
do smaku vegetą. Do ciepłego wywaru wsypać żelatynę i cały czas mieszając
podgrzewać, aż się rozpuści. Ozdobić półmisek liśćmi sałaty lub natką pietruszki oraz
pokrojonymi w plasterki marchewką i pietruszką. Schab pokroić w plastry o grubości pół
centymetra, ułożyć na półmisku, zalać przestudzonym wywarem z żelatyną i pozostawić
do zastygnięcia. Podawać z chrzanem, ćwikłą lub sosem śliwkowym. 100 g - 115 kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Przekąska na słodko.pdf
(29 KB)
Przekąski 1.pdf
(186 KB)
Przekąski 2.pdf
(452 KB)
Galaretka z cielęciny.pdf
(43 KB)
Galaretka wieprzowa domowa.pdf
(51 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin