Z kalafiora i parówek.pdf
(
45 KB
)
Pobierz
94519014 UNPDF
Z kalafiora i parówek
Składniki
Mały kalafior, 6 parówek cielęcych, 4 ziemniaki ugotowane w
mundurkach, 3-4 łodygi selera naciowego, 2 ugotowane
marchewki, 3/4 szklanki zielonego groszku konserwowego, 4
korniszony.
Sos: mały słoiczek majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany 12-proc., cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Obrane z łupin ziemniaki pokroić w kostkę, a parówki - w plasterki. Dodać podzielony na
różyczki i zblanszowany kalafior, pokrojo ne w półplasterki lub plasterki korniszony i
marchewkę oraz osączony groszek. Seler naciowy pokroić drobno (z grubszych łodyg
ściągnąć włókna). Wszystkie składniki wymieszać. Majonez połączyć ze śmietaną,
doprawić do smaku. Polać sałatkę sosem.
Plik z chomika:
KKF66
Inne pliki z tego folderu:
Jachowska H. - Ciasta na rodzinne spotkania.rar
(60569 KB)
Szymanderska H. - Soczyste Pieczenie (SKAN).rar
(103273 KB)
Przepisy czytelników - Potrawy na Wielkanoc.pdf
(11952 KB)
Dobre gotowanie.rar
(16013 KB)
Szymanderska H. - Potrawy z orzechami (SKAN).rar
(110310 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Pliki dostępne do 16.11.2022
Pliki dostępne do 25.06.2023
animowane
Columbo
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin