Suflet czekoladowy.pdf

(944 KB) Pobierz
15.06.2013
Suflet czekoladowy Kuchnia Lidla
Suflet czekoladowy
125 g czekolady deserowej Fin Carré
90 g masła Pilos + 1 łyżeczka (do posmarowania foremek)
70 g cukru pudru Sweet Family
50 g mąki Castello (450, tortowa)
3 jajka
Przygotować: 4-5 małych miseczek (ramekinów) do pieczenia
Jajka – żółtka i białka – ubić bardzo dokładnie z cukrem pudrem na bardzo puszystą masę. Czekoladę połamać na
mniejsze kawałki, dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, a następnie rozpuścić w kuchence mikrofalowej lub
kąpieli wodnej. Do ubitych jaj wsypywać powoli mąkę, delikatnie wymieszać trzepaczką, po czym dodać
rozpuszczoną, ciepłą czekoladę z masłem. Małe foremki wysmarować rozpuszczonym masłem i wypełnić
przygotowaną masą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C (termoobieg) i piec 7 minut, aż suflety urosną i
delikatnie się zarumienią. Upieczone suflety delikatnie wyjąć z piekarnika. Podawać na ciepło z ulubionymi owocami
lub posypane tartą czekoladą albo cukrem pudrem.
kuchnialidla.pl/product/Suflet-czekoladowy
1/1
1071874964.001.png 1071874964.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin