SAŁATKA PIECZARKOWA Z JAJKAMI.docx

(29 KB) Pobierz

SAŁATKA PIECZARKOWA Z JAJKAMI 

5 dużych, jędrnych pieczarek 
● sól 
● sok z cytryny 
● 2 jajka na twardo 
● duży, jędrny ogórek kiszony 
● pęczek szczypioru 
● puszka kukurydzy 
● majonez 
● 1–2 łyżki sosu sojowego 
● grubo zmielony pieprz 

Pieczarki oczyść, opłucz, wytrzyj do sucha, potnij w cienkie plastry. Oprósz solą, skrop sokiem z cytryny. Jajka i ogórek pokrój w kostkę, szczypior posiekaj. Kukurydzę odsącz na sicie. Majonez wymieszaj z sosem sojowym, solą i pieprzem. Składniki sałatki ułóż w salaterce, polej sosem majonezowym, delikatnie wymieszaj. Oprósz grubo zmielonym pieprzem.


SAŁATKA PIECZARKOWA Z JAJKAMI.jpeg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin