Duszone żołądki drobiowe.pdf
(
53 KB
)
Pobierz
17222462 UNPDF
Duszone żołądki drobiowe
Składniki
50 dag żołądków drobiowych, duża porcja włoszczyzny, łyżka
mąki, pół szklanki śmietany 12-proc., sól, pieprz, łyżka
posiekanego koperku, łyżka margaryny lub oleju
Sposób przyrządzania
Żołądki oczyścić z tłuszczu, dokładnie umyć, zalać wrzącą wodą i obgotować. Wyjąć
łyżką cedzakową, przełożyć do rondla ze stopionym tłuszczem i obrumienić. Podlać
wodą, dodać umyte, obrane, opłukane i pokrojone w plastry warzywa, osolić, przykryć i
dusić do miękkości. Podprawić potrawę śmietaną wymieszaną z mąką, dodać pieprz i
zagotować. Odstawić z ognia i wsypać koper. Podawać z dowolną kaszą ugotowaną na
sypko i surówką z papryki. 100 g - 100 kcal.
Plik z chomika:
Krynia_pl
Inne pliki z tego folderu:
Ziemniaki kahari.txt
(1 KB)
Warzywa w garam masali.txt
(0 KB)
Gram Masala.txt
(0 KB)
Kurczak Jalfrezi.txt
(1 KB)
Piersi kurczaka na złotym ryżu.txt
(1 KB)
Inne foldery tego chomika:
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin