WINO MARCHEWKOWE.doc

(20 KB) Pobierz
Wino marchewkowe

Wino Marchewkowe

Przepis nr. 01

Wyczyść dobrze marchewki, usuń wszelkie korzonki. Umieść marchewkę w plastikowym sitku i gotuj w 4,5l wody, aż zmięknie. Wtedy wyjmij marchewkę z wody, ale nie wyciskaj. Wywar marchewkowy przelej do baniaka, dodaj cukru i innych składników, drożdże dodaj dopiero po 24h. Uzupełnij wodą do objętości 5l. Ściągnij wino znad osadu, gdy fermentacja się zakończy.

 

Przepis na 5 litrów wina:

 

Wino Marchewkowe

2 kg. marchewki

0,75kg. rodzynek

1,12 kg. cukru

15g. kwasu cytrynowego

0,5g. taniny

2g. enzymu pektynowego

2g. pożywki

drożdże winne

woda do objętości 5 litrów

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin