Sk�adniki Biszkopt: 1 paczka mro�onego szpinaku 60 g mas�a 3/4 fili�anki m�ki 4 jajka 1 fili�anka mleka Farsz: 1 puszka �ososia w sosie w�asnym (ok.400g) 1 fili�anka posiekanego szczypiorku 1/2 fili�anka majonezu Spos�b przyrz�dzenia Szpinak odmrozi�, odparowa� w garnku i ostudzi�. Mi�kkie mas�o otrze� z m�k� ��tkami i mlekiem. Na ko�cu doda� ubite bia�ka i szpinak. Wszystko wymiesza�. P�ask� form� wy�o�y� pergaminem do pieczenia, wy�o�y� na to ciasto i piec ok. 15 min. �ososia dobrze odcisn��, doda� szczypiorek i majonez. Na wystudzone ciasto posmarowa� r�wnomiernie farsz, zwin�� jak rolad� i wstawi� do lod�wki na jedn� dob�.
viktoria811