Rolada z łososiem.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki

Biszkopt:
1 paczka mro�onego szpinaku
60 g mas�a
3/4 fili�anki m�ki
4 jajka
1 fili�anka mleka
Farsz:
1 puszka �ososia w sosie w�asnym (ok.400g)
1 fili�anka posiekanego szczypiorku
1/2 fili�anka majonezu
Spos�b przyrz�dzenia

Szpinak odmrozi�, odparowa� w garnku i ostudzi�. Mi�kkie mas�o otrze� z m�k� ��tkami i mlekiem. Na ko�cu doda� ubite bia�ka i szpinak. Wszystko wymiesza�. P�ask� form� wy�o�y� pergaminem do pieczenia, wy�o�y� na to ciasto i piec ok. 15 min. �ososia dobrze odcisn��, doda� szczypiorek i majonez. Na wystudzone ciasto posmarowa� r�wnomiernie farsz, zwin�� jak rolad� i wstawi� do lod�wki na jedn� dob�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin