sernik na zimno.doc

(0 KB) Pobierz

Sernik na zimno - wielokolorowy

 

 

czasochlonne ciasto ale pyszne wiec warto ;)

nalezy pamietac ze kolory galaretek powinny byc kontrastowe. u mnie zielona zlewa sie z zolta ;/

- spod

Upiec cienki biszkopt lub wylozyc blaszke herbatnikami.

 

- masy

75 dag twarogu

¾ kostki masla

4 opakowania galaretek o kontrastowych barwach

3 lyzki cukru

 

Ser i maslo podzielic na 3 porcje. W trzech naczyniach rozpuscic po jednej galaretce (zmniejszyc o polowe ilosc wody podana na opakowaniu)

Rozmiekczona porcje masla zmiksowac z serem. Wlewac ostudzona galaretke. Mase wylozyc na spod i odstawic do stezenia. W taki sam sposob przygotowac pozostale dwie masy. Ostatnia warstwa bedzie galaretka.

Mozna dodac owoce.

 

skomentuj

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin