Leczo z kabaczka.pdf
(
32 KB
)
Pobierz
70612833 UNPDF
Leczo z kabaczka
Składniki Przepis
cukinia albo kabaczek
4 pomidory
duża papryka
kilka różyczek kalafiora
kilka parówek (ja kupuję
wiedeńskie)
sól, pieprz
papryka słodka i ostra
1/2 kostki rosołowej
bazylia
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w ćwiartki i
wrzucić razem z kalafiorem podzielonym na małe
różyczki do głębokiej patelni. Zalać odrobiną wody i
poddusić. Dorzucić obraną, wypestkowaną i
pokrojoną w cząstki cukinię, a na koniec paseczki
papryki. Posolić, popieprzyć i wrzucić kostkę
rosołową.
Na oddzielnej patelni mocno podsmażyć pokrojone w
cienkie plasterki parówki i dodać je do lecza. Całość
mocno przyprawić papryką ostrą i słodką oraz
szczyptą suszonej bazylii.
Rady:
Można dodać pokrojoną w paski i podsmażoną
cebulę (ja nie dodaję) albo nie dorzucać parówek,
jeśli ktoś nietrupożerny. Kwestia gustu. Zamiast
kalafiora dobrze smakują brokuły, ale mają tę wadę,
że szybko się rozgotowują.
Jadłam też wersję z tofu, też ciekawe, ale to już nie
to samo.
Plik z chomika:
zingania
Inne pliki z tego folderu:
Ziemniaczane Smaki I Smaczki-BPD 09.2009-PDF-WINS.pdf
(19567 KB)
Pomysly na dania z ziemniaków.PDF
(9048 KB)
Co mam ugotowac.pdf
(12224 KB)
AJERKONIAK NA GESTO - Domowy wyrob wodek Wirtualna Kuchnia Polska.htm
(1 KB)
alkohol z kawą.doc
(19 KB)
Inne foldery tego chomika:
1. AUDIOBOOKI
1A. AUDIOBOOK dla dzieci
1B. Domowe przedszkole - Audio, Video
1C.VIDEO dla dzieci
2. E- BOOK
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin