Arkusz Kontroli CCP3.rtf

(35 KB) Pobierz
Nr CCP

Nr CCP

Nr etapu

Etap (nazwa)

Rodzaj zagrożenia

Działania zapobiegające

Parametry krytyczne

Monitoring

Działania korygujące

Odpowiedzialny

Dokumenty        / Zapisy

Wartość

Tolerancja

Metoda

Jak często

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

CCP3

10

Obróbka cieplna

potraw mięsnych

Niewłciwa temperatura lub czas obróbki ciepnej

Kontrola temperatury wewnątrz pieczonego kawałka mięsa

 

 

 

Wołowina

 

 

 

 

 

 

Drób,

Wieprzowina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nie mniej niż 63 st. C przez 2 minuty

 

 

 

Nie mniej niż 74 st C przez 2 minutuy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+7 stopnie  C

 

 

 

 

+-6 stopni C

 

 

 

Pomiar temperatury,

Każda sztuka mięsa

Wydłenie obróbki cieplnej lub podwyższenie temperatury

Kucharz

Arkusz monitorowania CCP3  Z.2.9/3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin