NAZWA GRUPY ASORTYMENTOWEJ.docx

(15 KB) Pobierz

Restauracja

„U KRYSTYNY”

ul. Górska 23

34-120 Andrychów

OPIS PRZYGOTOWYWANEJ POTRAWY

Zupy, Wywary, Sosy

Z.4.4.2

Egzemplarz nr 1

Strona 1 z 1


.

NAZWA PRODUKTU

ZUPY

SOSY

 

CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU

·         sposób przygotowania potrawy

·         rodzaj produkcji

·         czas przygotowania

·         sposób wydawania
















 

Zupy są przygotowywane na wywarach mięsno-jarzynowych (rodzaj obróbki - gotowanie), pozostałe dodatki w zależności od rodzaju zupy.

Zupy podawane są w wazach.

Temperatura wydawania

+ 75oC.

Czas przygotowania: 120 minut.

Sosy przygotowywane na wywarach mięsno-jarzynowych (rodzaj obróbki - gotowanie).

Dodatki: w zależności od rodzaju sosu.

Sosy podawane są w sosjerkach.

Temperatura wydawania

+ 75oC.

Czas przygotowania: 50 minut.

 

SKŁADNIKI

Warzywa różne, przyprawy, koncentraty spożywcze, śmietana lub jogurt (zabielanie) (szczegółowy skład i proporcje podano w recepturze)

PRZEZNACZENIE KONSUMENCKIE

Wyroby do ogólnego stosowania, przeznaczone do spożycia przez wszystkich konsumentów.

CECHY ORGANOLEPTYCZNE

Smak, zapach, barwa, konsystencja charakterystyczna dla zastosowanych surowców i dla danej potrawy. Niewyczuwalne obce zapachy.

CECHY MIKROBIOLOGICZNE

Niedopuszczalne zakażenie drobnoustrojami chorobotwórczymi.

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Potrawa jest wydawana bezpośrednio po przygotowaniu, nie jest przechowywana. Temperatura podawania potrawy 75oC.

OKRES TRWAŁOŚCI

Do 12 godzin od chwili przygotowania.

WARUNKI TRANSPORTU I PRZECHOWYWANIA DO MOMENTU WYDANIA KONSUMENTOWI

Potrawa przygotowana bezpośrednio przed wydaniem, do czasu wydania przechowywana w podgrzewaczu (bemarze) – temp. 75oC. Wydawanie w wazach lub talerzach.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin