ocena indywidualna pracownia kulinarna WTZ.doc

(41 KB) Pobierz
OFERTA PRACOWNI GOSPODARSTWA DOMOWEGO

 

 

 

 

OCENA INDYWIDUALNA

z pracowni gospodarstwa domowego za okres

…………………………………..

dla……………………………………………

 

  1. Przestrzeganie zasad BHP……………………………………………………………….
  2. Mycie naczyń kuchennych……………………………………………………………... estetyczne nakrywanie stołu…………………………………………………………….. estetyka spożywania posiłków………………………………………………………….. znajomość zasad zdrowego żywieni……………………………………………………. dbanie o czystość i higienę w kuchni……………………………………………………
  3. Dbanie o czystość i estetykę mieszkania i jego otoczenia……………………………..

................................................................................................................................................

  1. Przygotowanie różnego rodzaju potraw :

       - przygotowanie stanowiska pracy………………………………………………………….

      - przygotowanie sprzętu……………………………………………………………………..

      -obsługa urządzeń gospodarczych:

·         Czajnik…………………………………………………………………………..

·         Kuchenka………………………………………………………………………..

·         Piekarnik………………………………………………………………………...

·         Zmywarka……………………………………………………………………….

·         Lodówka………………………………………………………………………

 

           - podstawowe umiejętności kulinarne

·         Nabieranie potraw……………………………………………………….

·         Mieszanie………………………………………………………………..

·         Smarowanie……………………………………………………………...

·         Otwieranie puszek, słoików itp………………………………………….

·         Nalewanie………………………………………………………………..

·         Przesiewanie……………………………………………………………..

·         Przecieranie……………………………………………………………..

 

         - warzywa i owoce

·         Mycie, obieranie, płukanie, rozdrabnianie………………………………………………

·         Posługiwanie się nożem i tarką………………………………………………………….

·         Przygotowanie surówek i sałatek……………………………………………………….

·         Przygotowanie soków owocowych……………………………………………………..

 

 

         - przygotowanie prostych posiłków

·         Zupy……………………………………………………………………………………..

·         Potrawy mięsne………………………………………………………………………….

·         Potrawy mączne…………………………………………………………………………

·         Potrawy z ryżu i kasz……………………………………………………………………

·         Kisiel…………………………………………………………………………………….

·         Galaretka………………………………………………………………………………...

·         Budyń……………………………………………………………………………………

 

 

         - pieczenie ciasta

·         Przygotowanie składników……………………………………………………………...

·         Wyrobienie ciasta……………………………………………………………………….

·         Nałożenie ciasta do blachy………………………………………………………………

 

        - praca na terenie ogrodu

·         Grabienie………………………………………………………………………………

·         Pielenie…………………………………………………………………………………

·         Kopanie…………………………………………………………………………………

 

         - pielęgnacja roślin doniczkowych……………………………………………………….

 

 

          - zakupy

·         Ustawienie w kolejce……………………………………………………………………

·         Zachowanie ciszy……………………………………………………………………….            

·         Umiejętność rozmowy ze sprzedawcą…………………………………………………..

·         Kupowanie pojedynczych produktów…………………………………………………

·         Praktyczna znajomość monet równowartości w zakresie 10zł………………………….

 

 

 

Uwagi:

 

 

 

 

 

 

 

 

Data:              Podpisy:

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin