Biszkopt z Kokosem.doc

(24 KB) Pobierz
Biszkopt z Kokosem

             Biszkopt z Kokosem

 

 

 

Biszkopt:

 

 

·        1 i 1/2  szklanki mąki pszennej

·        ½ szklanki cukru

·        4 jajka

·        2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

·        6 łyżek gorącej wody

 

Żółtka ubić z cukrem dodać gorącą wodę i wymieszać, następnie dodać mąkę z proszkiem , wymieszać i piec około 40 minut w temp około 180 stopni.

 

 

Polewa Kokosowa:

·        1 margaryna mleczna

·        3 łyżki kakao

·        ½ szklanki cukru

·        5 łyżek mleka

·        podgrzać i zrobić polewę

 

Upieczone ciasto pokroić na kawałki moczyć w polewie i wiórkach kokosowych

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin