Sałatka z kapusty pekińskiej i kurczaka
· 3 garście makaronu świderki,
· 2 piersi kurczaka,
· puszka kukurydzy,
· puszka pokrojonych ananasów,
· 1/2 kapusty pekińskiej,
· majonez,
· 1/2 pęczka zielonej pietruszki,
· sól, pieprz,
· ok 3 łyżek jogurtu.
Kapustę pekińską poszatkować, piersi kurczaka umyć ,osuszyć i pokroić na drobną kostkę, przyprawić i usmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Ugotować makaron al dente. Do pokrojonej kapusty dodać kukurydzę, ananasa, zimnego kurczaka, 1/2 pokrojonego drobno pęczka pietruszki, makaron. Wymieszać. Następnie dodać majonez, jogurt. Wymieszać, przyprawić do smaku. Schłodzić .
glajszmit